Разград [email protected]
Предстоящо

Военно-симулативна игра операция „Благоево“ на 26 март край Разград

Спортен клуб „Еърсофт Разград“ организира военно-симулативна игра на 26 март 2023 г. на територията на бившия военен лагер край село Благоево, област Разград.

Организаторите от спортния клуб са подготвили интересен сценарии за участниците, като загатват само част от него.

„По време на мисия на тайна организация се е разбил самолет с неясен товар на борда в покрайнините на Разград. Няколко души от екипажа са успели да скочат и са се спасили, като парашутите им са били забелязани от местни жители в района на гориста местност край село Благоево. Тяхната основна мисия е да опазят части от товара, който е останал на територията на бившия Военен лагер край разградското село Благоево.

Разбитият самолет е бил засечен от държавните власти, които са насочили отряд, който да обезопаси района и да събере товара с неясен произход, паднал по терена край Благоево.

Вражеска организация е прихванала сигнала на отряда и се отправя към мястото на събитията, за да се опита да плячкоса падналия товар от самолета.

А останалото…. предстои 😊“

Всеки желаещ да вземе участие в играта на 26 март 2023 г. трябва да се запише предварително чрез формуляра на https://airsoftrazgrad.eu/blagoevo/ или чрез email на [email protected] , съдържащ име, фамилия, телефон и град. Всеки заявил участие ще получи потвърждение на електронната поща или по телефона.

Всеки участник трябва да разполага с радиостанция и подходящи обувки за пресечен терен. Организаторите са се погрижили по време на играта в близост до терена да има медицинско лице, което при нужда да се намеси.

Еърсофт представлява спортно занимание, развито на базата на военни/полицейски действия, в условията на абсолютен реализъм. Съществена разлика от реалните бойни действия е, че тук всяка грешка е предпоследна, поправима и може да се анализира и коментира. Така се развиват и утвърждават рефлекси и навици, които биха спасили човешки живот в една критична ситуация. Уникалното е, че се използват напълно реални реплики на реално съществуващи образци бойни пушки, пистолети и картечници. На последните мероприятия, които сдружението организира, се включиха над 50 (петдесет) човека. Спортът е доста масов и атрактивен, и привлича хора от различни възрасти и социален статус.